Even voorstellen:

De hele familie helpt een handje mee:
jong geleerd is oud gedaan!
Bedrijf vanuit de lucht gezien.
Jongvee in de veldschuur.
De fokschapen in 1 van de dijkweides.
Sommige lammetjes hebben wat extra melk nodig,

Melkveehouderij Eikelenboom is een echt familiebedrijf en wordt momenteel gerund door Bart en José. Samen met hun zoontjes Jelte en Bouke zorgen zij 24/7 voor hun dieren en de gewassen.

Op de boerderij van Melkveehouderij Eikelenboom worden momenteel ongeveer 65 melkkoeien gemolken. 2x per dag staat boer Bart in de melkput om te melken. De melk wordt opgeslagen in de melktank en iedere 3 dagen opgehaald door Royal Friesland Campina. De melkkoeien lopen in de wei en zorgen voor de weidemelk.

Naast de zorg voor de melkkoeien, wordt het eigen jongvee ook verzorgd (=opgefokt). De vrouwelijke kalfjes (kuisjes) blijven op het bedrijf en mogen opgroeien tot melkkoe. Zij maken in groepsverband de verschillende fases door van kalf – pink – vaars – melkkoe.

Naast de melkkoeien zijn er ook fokschapen op het bedrijf aanwezig. Deze schapen begrazen de weides, die iets verder weg van het bedrijf liggen en waar de koeien lastiger kunnen grazen, zoals bijvoorbeeld dijkweides. De schapen lopen bijna het hele jaar buiten, behalve in het voorjaar als de lammertijd weer aanbreekt. Dan verblijven ze tijdelijk binnen, zodat ze extra zorg kunnen krijgen als dat nodig is.

voeg een nieuwe pagina toe.

%d bloggers liken dit: